Składniki

  • Cebula

    40g


  • Fasola konserwowa czerwona

    60g


  • Fasola szparagowa zielona

    50g


  • Mąka ziemniaczana

    10g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    40g


  • Papryka słodka żółta

    40g


  • Polędwiczka wieprzowa surowa

    120g


  • Pomidor czerwony

    200g


  • Ziemniaki

    100g


  • Śmietana 30%

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    570


  • Węglowodany (g):

    55.12


  • Białko (g):

    41.65


  • Tłuszcz (g):

    21.45

Zupa węgierska z polędwiczką wieprzową

45 min

Sposób przygotowania:

  1. W wysokim garnku podsmaż na oliwie cebulę oraz czosnek.
  2. Następnie dodaj do nich pokrojone i przyprawione mięso. Całość smaż do momentu aż wszystko się zarumieni.
  3. Wszystkie warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaje je do pozostałych składników. Następnie dodaj odrobinę przypraw takich jak: kolendra, kmin rzymski, czosnek, pieprz, papryka chili, imbir, cynamon, mięta, i sól.
  4. Warzywa podlej wodą i gotuj, aż wszystko zmięknie i przejdzie smakiem.
  5. Gdy zupa się ugotuje dodaj śmietanę. Zupę zagęść mąką ziemniaczaną.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zupa węgierska z polędwiczką wieprzową
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu