Wczytuję...

Zupa węgierska z polędwiczką wieprzową

Zupa węgierska z polędwiczką wieprzową

45 min
Sposób przygotowania:
  1. W wysokim garnku podsmaż na oliwie cebulę oraz czosnek.
  2. Następnie dodaj do nich pokrojone i przyprawione mięso. Całość smaż do momentu aż wszystko się zarumieni.
  3. Wszystkie warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaje je do pozostałych składników. Następnie dodaj odrobinę przypraw takich jak: kolendra, kmin rzymski, czosnek, pieprz, papryka chili, imbir, cynamon, mięta, i sól.
  4. Warzywa podlej wodą i gotuj, aż wszystko zmięknie i przejdzie smakiem.
  5. Gdy zupa się ugotuje dodaj śmietanę. Zupę zagęść mąką ziemniaczaną.

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się

Składniki

  • Cebula 40 g
  • Fasola konserwowa czerwona 60 g
  • Fasola szparagowa zielona 50 g
  • Mąka ziemniaczana 10 g
  • Oliwa, olej z oliwek 10 g
  • Papryka słodka czerwona 40 g
  • Papryka słodka żółta 40 g
  • Polędwiczka wieprzowa surowa 120 g
  • Pomidor czerwony 200 g
  • Ziemniaki 100 g
  • Śmietana 30% 20 g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal): 570
  • Węglowodany (g): 55.12
  • Białko (g): 41.65
  • Tłuszcz (g): 21.45