Składniki


  • Cebula

    80g


  • Czosnek w proszku

    1g


  • Fasola szparagowa zielona

    210g


  • Koperek świeży

    1g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieczarki

    200g


  • Pieprz ziołowy

    1g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    180g


  • Ryż jaśminowy biały

    60g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    708


  • Węglowodany (g):

    78.12


  • Białko (g):

    65.34


  • Tłuszcz (g):

    18.11

Kurczak z ryżem, pieczarkami i fasolką szparagową

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Pierś z kurczaka i cebulę pokrój w kostkę.
  3. Na rozgrzanej oliwie smaż najpierw cebulę, a gdy będzie zrumieniona usmaż mięso, następnie dodaj pokrojone w plastry pieczarki i dopraw przyprawami.
  4. Posiekaj drobno koperek i dodaj do reszty.
  5. Ugotuj fasolkę szparagową tak, aby była chrupiąca.
  6. Wyłóż wszystko na talerz.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Kurczak z ryżem, pieczarkami i fasolką szparagową
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu