Składniki


  • Bataty

    200g


  • Buraki gotowane

    70g


  • Czosnek w proszku

    1g


  • Marchewka

    80g


  • Mięso mielone wieprzowo - cielęce

    140g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Pieprz cayenne

    1g


  • Rukola

    20g


  • Ser kozi twardy

    10g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    678


  • Węglowodany (g):

    54.49


  • Białko (g):

    34.56


  • Tłuszcz (g):

    35.26

Pieczone klopsiki z warzywami

60 min

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój w talarki marchewkę, a bataty w paski. Skrop je niewielką ilością oliwy oraz dopraw solą.
  2. Mięso mielone przypraw solą, pieprzem i czosnkiem. Uformuj z całości małe kulki.
  3. Piekarnik rozgrzej do 200° i piecz w nim przez około 30 minut bataty i marchewkę oraz klopsiki.
  4. Kontroluj poziom wypieczenia. Warzywa mają być chrupiące, a klopsiki rumiane i wypieczone.
  5. Wyłóż wszystko na talerz i dodaj rukolę, pokrojone w kostkę buraki i ser kozi.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Pieczone klopsiki z warzywami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu