Składniki


  • Kalafior

    100g


  • Makaron z zielonego groszku

    70g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Oliwki

    40g


  • Papryka słodka czerwona

    100g


  • Papryka w proszku wędzona słodka

    1g


  • Pieprz ziołowy

    1g


  • Por

    30g


  • Suszone pomidory w oleju

    40g


  • Sól

    1g


  • Udo z kurczaka bez skóry i kości

    120g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    715


  • Węglowodany (g):

    65.25


  • Białko (g):

    45.55


  • Tłuszcz (g):

    32.09

Trybowane udka z kurczaka z makaronem z zielonego groszku i warzywami

50 min

Sposób przygotowania:

  1. Makaron z zielonego groszku ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Gotuj kalafiora przez okolo 7 minut tak, aby był lekko twardy.
  3. Dopraw udka solą, papryką wędzoną i pieprzem. Smaż je na rozgrzanej oliwie. Pod koniec smażenia mięsa, dodaj pokrojoną w paski paprykę.
  4. Wyłóż na talerz mięso, makaron i kalafiora, dodając do nich usmażoną paprykę, oliwki, suszone pomidory oraz pokrojonego w talarki pora.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Trybowane udka z kurczaka z makaronem z zielonego groszku i warzywami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu