Wczytuję...

Zupa rybna z warzywami, ryżem i curry

Zupa rybna z warzywami, ryżem i curry

45 min
Sposób przygotowania:
  1. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. W garnku zeszklij pokrojony w kostkę czosnek oraz cebulę.
  3. Dodaj cukinię i smaż do miękkości.
  4. Następnie dodaj pokrojony w większą kostkę filet z dorsza. Delikatnie wymieszaj. Smaż przez chwilę.
  5. Dodaj wodę, przyprawy - sól, pieprz, curry, kolendrę. Gotuj przez około 15 minut.
  6. Do gotowej zupy dodaj ryż. Całość wymieszaj.

Całość opcjonalnie możesz posypać szczypiorem z cebulki dymki.

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się

Składniki

  • Cebula 100 g
  • Cukinia 50 g
  • Curry w proszku 1 g
  • Czosnek 5 g
  • Kolendra suszona 1 g
  • Oliwa, olej z oliwek 10 g
  • Pieprz czarny 1 g
  • Ryba dorsz atlantycki - surowa 200 g
  • Ryż biały 50 g
  • Sól 1 g
  • Woda 300 g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal): 496
  • Węglowodany (g): 53.84
  • Białko (g): 41.36
  • Tłuszcz (g): 12.11