Składniki

  • Bulion warzywny - kostka

    5g


  • Cebula

    100g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieczarki

    150g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    100g


  • Ziemniaki

    50g


  • Śmietana 12%

    10g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    367


  • Węglowodany (g):

    25.15


  • Białko (g):

    35.24


  • Tłuszcz (g):

    15.66

Zupa pieczarkowa

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie warzywa oraz kurczaka umyj i pokrój na małe kawałki.

  2. Do garnka wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, czosnek oraz kurczaka i smaż na oliwie, aż wszystko się zeszkli.

  3. Do smażących się warzyw dodaj pieczarki i dopraw do smaku.

  4. Dodaj bulion i resztę warzyw, gotuj, aż warzywa zmiękną.

  5. Na koniec dodaj śmietanę.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zupa pieczarkowa
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu