40 min
Sposób przygotowania:
Do garnka wlej oliwę i podsmaż na niej posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kurki opłucz z piachu i dokładnie osusz. Pierś z kruczka pokrój w drobną kostkę i dopraw do smaku. Oba składniki wrzuć do garnka i podsmaż z cebulką i czosnkiem.
Dodaj bulion i gotuj aż wszystkie składniki zmiękną. Dopraw do smaku.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do gotującej się zupy dodaj makaron oraz śmietanę.
Gotuj jeszcze przez klika minut.
Zgęść odrobiną mąki.
Całość posyp koperkiem lub natką pietruszki.
Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto
Zarejestruj sięJuż teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.