Składniki

  • Bulion warzywny - kostka

    5g


  • Cebula

    60g


  • Kurki

    150g


  • Makaron pszenny

    30g


  • Mąka ziemniaczana

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    100g


  • Śmietana 12%

    10g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    457


  • Węglowodany (g):

    44.63


  • Białko (g):

    35.64


  • Tłuszcz (g):

    16.33

Zupa kurkowa

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka wlej oliwę i podsmaż na niej posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

  2. Kurki opłucz z piachu i dokładnie osusz. Pierś z kruczka pokrój w drobną kostkę i dopraw do smaku. Oba składniki wrzuć do garnka i podsmaż z cebulką i czosnkiem.

  3. Dodaj bulion i gotuj aż wszystkie składniki zmiękną. Dopraw do smaku.

  4. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  5. Do gotującej się zupy dodaj makaron oraz śmietanę.

  6. Gotuj jeszcze przez klika minut.

  7. Zgęść odrobiną mąki.

Całość posyp koperkiem lub natką pietruszki.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zupa kurkowa
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu