Składniki

  • Boczek wędzony

    100g


  • Gałka muszkatołowa mielona

    1g


  • Kalafior

    100g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Sól

    1g


  • Woda

    300g


  • Śmietana 30%

    40g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    443


  • Węglowodany (g):

    9.46


  • Białko (g):

    22


  • Tłuszcz (g):

    37.68

Zupa-krem z kalafiora z boczkiem

25 min

Sposób przygotowania:

  1. Boczek zgrilluj na suchej patelni i pokrój w paski.
  2. Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj w wodzie.
  3. Jak kalafior będzie miękki to przerwij gotowanie i zmiksuj go z dodatkiem śmietanki.
  4. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  5. Przelej do miseczki i posyp boczkiem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zupa-krem z kalafiora z boczkiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu