Składniki

  • Bulion warzywny - kostka

    5g


  • Cebula

    50g


  • Czosnek

    10g


  • Marchewka

    50g


  • Natka pietruszki

    10g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Papryka słodka w proszku

    2g


  • Pomidory z puszki

    200g


  • Soczewica czerwona sucha

    40g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    326


  • Węglowodany (g):

    55.17


  • Białko (g):

    14.94


  • Tłuszcz (g):

    7.19

Zupa krem z czerwonej soczewicy

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę oraz marchewkę pokrój w kostkę.
  3. Czosnek oraz cebulę podsmaż na oliwie w rondelku. Następnie dodaj pomidory i marchewkę.
  4. Warzywa zalej odrobiną wody, dodaj bulion i ugotowaną soczewicę.
  5. Dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj przez 10 minut.
  6. Zupę zmiksuj blenderem. Jeśli będzie za gęsta dodaj jeszcze wody.
  7. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zupa krem z czerwonej soczewicy
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu