Wczytuję...

Zupa krem z czerwonej soczewicy

Zupa krem z czerwonej soczewicy

45 min
Sposób przygotowania:
  1. Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę oraz marchewkę pokrój w kostkę.
  3. Czosnek oraz cebulę podsmaż na oliwie w rondelku. Następnie dodaj pomidory i marchewkę.
  4. Warzywa zalej odrobiną wody, dodaj bulion i ugotowaną soczewicę.
  5. Dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj przez 10 minut.
  6. Zupę zmiksuj blenderem. Jeśli będzie za gęsta dodaj jeszcze wody.
  7. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się

Składniki

  • Bulion warzywny - kostka 5 g
  • Cebula 50 g
  • Czosnek 10 g
  • Marchewka 50 g
  • Natka pietruszki 10 g
  • Oliwa, olej z oliwek 5 g
  • Papryka słodka w proszku 2 g
  • Pomidory z puszki 200 g
  • Soczewica czerwona sucha 40 g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal): 326
  • Węglowodany (g): 55.17
  • Białko (g): 14.94
  • Tłuszcz (g): 7.19