Logo aplikacji Asystent Żywienia
Składniki

  • Bulion warzywny - kostka

    5g


  • Cebula

    50g


  • Czosnek

    10g


  • Marchewka

    50g


  • Natka pietruszki

    10g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Papryka słodka w proszku

    2g


  • Pomidory z puszki

    200g


  • Soczewica czerwona sucha

    40g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    326


  • Węglowodany (g):

    55.17


  • Białko (g):

    14.94


  • Tłuszcz (g):

    7.19

Zupa krem z czerwonej soczewicy

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę oraz marchewkę pokrój w kostkę.
  3. Czosnek oraz cebulę podsmaż na oliwie w rondelku. Następnie dodaj pomidory i marchewkę.
  4. Warzywa zalej odrobiną wody, dodaj bulion i ugotowaną soczewicę.
  5. Dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj przez 10 minut.
  6. Zupę zmiksuj blenderem. Jeśli będzie za gęsta dodaj jeszcze wody.
  7. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki
Dodaj do dziennikaPowrót
Zupa krem z czerwonej soczewicy

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Najnowsze przepisy:

Sałatka z szynką szwarcwaldzką

15 min

Ładowanie

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2022 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu