Składniki

  • Bulion warzywny - kostka

    5g


  • Cebula

    50g


  • Cukinia

    250g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Śmietana 12%

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    144


  • Węglowodany (g):

    15.05


  • Białko (g):

    4.31


  • Tłuszcz (g):

    8.49

Zupa - krem z cukinii

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę oraz czosnek zeszklij w małym rondelku.
  2. Gdy warzywa się zeszklą dodaj do nich pokrojoną w drobną kostkę cukinię i dopraw do smaku. Całość smaż, aż cukinia się zarumieni.
  3. Dodaj bulion i gotuj, aż warzywa z miękną. Gotową zupę zblenduj na jednolitą masę. Dodaj odrobinę śmietany.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zupa - krem z cukinii
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu