Składniki

  • Bulion warzywny - kostka

    5g


  • Cebula

    50g


  • Koncentrat pomidorowy

    20g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Pomidory z puszki

    200g


  • Ryż biały

    50g


  • Woda

    200g


  • Śmietana 12%

    10g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    338


  • Węglowodany (g):

    62.22


  • Białko (g):

    7.77


  • Tłuszcz (g):

    7.39

Zupa - krem pomidorowy

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę oraz czosnek usmaż na oliwie w małym rondelku. Dodaj wodę, bulion, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.
  3. Zupę gotuj, aż warzywa zmiękną. Następnie zblenduj na jednolitą masę. Podawaj z ryżem i łyżką śmietany.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zupa - krem pomidorowy
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu