Składniki

  • Bazylia świeża

    20g


  • Bulion warzywny - kostka

    5g


  • Cebula

    50g


  • Cukier trzcinowy

    5g


  • Czosnek

    5g


  • Makaron pszenny

    30g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    200g


  • Pomidor czerwony

    300g


  • Śmietana 18%

    15g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    396


  • Węglowodany (g):

    60.19


  • Białko (g):

    10.63


  • Tłuszcz (g):

    14.96

Zupa krem pomidorowo-paprykowa

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  2. Do dużego garnka wrzuć oliwę. Dodaj posiekaną cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku. Smaż do momentu, aż warzywa się zeszklą.

  3. Pomidory sparz i pokrój w kawałki i włóż do garnka (Możesz również użyć pomidorów z puszki).

  4. Dodaj oczyszczoną i pokrojoną na małe kawałki paprykę.

  5. Całość duś około 15 minut co jakiś czas mieszając.

  6. Dodaj bulion, przyprawy i gotuj jeszcze przez chwilę.

  7. Zupę zmiksuj na jednolitą masę. Jeśli krem jest zbyt gęsty dodaj jeszcze odrobię bulionu.

  8. Do gotującej zupy wrzuć makaron oraz śmietanę. Chwilę gotuj.

  9. Całość przelej do głębokiego talerza.

  10. Udekoruj natką pietruszki lub koperkiem.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zupa krem pomidorowo-paprykowa
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu