Składniki

  • Bulion warzywny - kostka

    5g


  • Cebula

    100g


  • Kalafior

    200g


  • Marchewka

    50g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    100g


  • Ziemniaki

    50g


  • Śmietana 12%

    10g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    405


  • Węglowodany (g):

    34.99


  • Białko (g):

    34.91


  • Tłuszcz (g):

    15.83

Zupa kalafiorowa

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie warzywa oraz kurczaka umyj i pokrój na małe kawałki.

  2. Do garnka wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz czosnek i smaż na oliwie, aż wszystko się zeszkli.

  3. Do smażących się warzyw dodaj resztę składników i dopraw do smaku. Duś przez jakiś czas.

  4. Dodaj bulion i gotuj aż warzywa zmiękną. Dopraw do smaku.

  5. Na koniec dodaj śmietanę.

Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zupa kalafiorowa
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu