Składniki

  • Fasola szparagowa zielona

    50g


  • Kalafior

    50g


  • Marchewka

    50g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Pietruszka korzeń

    50g


  • Podudzie (pałeczki) z kurczaka ze skórą

    150g


  • Por

    50g


  • Seler korzeniowy

    50g


  • Ziemniaki

    50g


  • Śmietana 12%

    10g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    456


  • Węglowodany (g):

    34.94


  • Białko (g):

    33.76


  • Tłuszcz (g):

    21.11

Zupa jarzynowa

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Kalafior, ziemniaki, fasolkę, marchewkę, pietruszkę, seler oraz por pokrój na drobno.
  2. Kalafiora rozdziel na na małe różyczki. Wszystkie warzywa umyj.
  3. Do garnka wlej odrobinę oliwy i podsmaż na niej przyprawioną solą i pieprzem nogę z kurczaka.
  4. Następnie dodaj warzywa.Całość smaż aż warzywa przejdą smakiem.
  5. Wlej optymalną ilość wody. Dodaj przyprawy typu liść laurowy, ziele angielskie oraz inne według uznania.
  6. Zupę gotuj na małym ogniu do momentu aż mięso będzie odchodziło od kości.
  7. Gdy pałeczki się ugotują, wyjmij je z garnka, obierze, pokrój na małe kawałki i ponownie wrzuć do zupy.
  8. Zupę zabiel odrobiną śmietany.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zupa jarzynowa
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu