Wczytuję...

Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

45 min
Sposób przygotowania:
  1. Kalafior, ziemniaki, fasolkę, marchewkę, pietruszkę, seler oraz por pokrój na drobno.
  2. Kalafiora rozdziel na na małe różyczki. Wszystkie warzywa umyj.
  3. Do garnka wlej odrobinę oliwy i podsmaż na niej przyprawioną solą i pieprzem nogę z kurczaka.
  4. Następnie dodaj warzywa.Całość smaż aż warzywa przejdą smakiem.
  5. Wlej optymalną ilość wody. Dodaj przyprawy typu liść laurowy, ziele angielskie oraz inne według uznania.
  6. Zupę gotuj na małym ogniu do momentu aż mięso będzie odchodziło od kości.
  7. Gdy pałeczki się ugotują, wyjmij je z garnka, obierze, pokrój na małe kawałki i ponownie wrzuć do zupy.
  8. Zupę zabiel odrobiną śmietany.

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się

Składniki

  • Fasola szparagowa zielona 50 g
  • Kalafior 50 g
  • Marchewka 50 g
  • Oliwa, olej z oliwek 5 g
  • Pietruszka korzeń 50 g
  • Podudzie (pałeczki) z kurczaka ze skórą 150 g
  • Por 50 g
  • Seler korzeniowy 50 g
  • Ziemniaki 50 g
  • Śmietana 12% 10 g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal): 456
  • Węglowodany (g): 34.94
  • Białko (g): 33.76
  • Tłuszcz (g): 21.11