Składniki

  • Bulion wołowy - kostka

    5g


  • Cebula

    50g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    60g


  • Pieczarki

    60g


  • Polędwiczka wieprzowa surowa

    170g


  • Ziemniaki

    120g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    487


  • Węglowodany (g):

    31.96


  • Białko (g):

    50.15


  • Tłuszcz (g):

    17.61

Zupa - gulasz z polędwiczki wieprzowej

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę oraz czosnek zeszklij w garnku. Dodaj przyprawioną i pokrojoną w plasterki polędwiczkę. Całość smaż pod przykryciem.
  2. Gdy polędwiczka się usmaży dodaj pokrojoną paprykę, pieczarki oraz bulion. Dopraw do smaku. Całość gotuj, aż składniki zmiękną i przejdą smakiem.
  3. Na koniec dodaj pokrojone ziemniaki. Zupę gotuj do momentu, aż ziemniaki zmiękną.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zupa - gulasz z polędwiczki wieprzowej
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu