Składniki

  • Bulion warzywny - kostka

    5g


  • Cebula

    100g


  • Koncentrat pomidorowy

    30g


  • Kukurydza konserwowa

    30g


  • Ogórek kwaszony

    50g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    100g


  • Pieczarki

    30g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    100g


  • Śmietana 12%

    10g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    372


  • Węglowodany (g):

    27.45


  • Białko (g):

    32.79


  • Tłuszcz (g):

    15.97

Zupa forszmak z kurczakiem

30 min

Sposób przygotowania:

  1. W dużym garnku zeszklij na oliwie pokrojoną w kosteczkę cebulę pierś z kurczaka oraz czosnek. Dopraw do smaku.
  2. Dodaj kukurydzę, pokrojone w plasterki pieczarki, ogórki oraz paprykę i smaż do miękkości. Całość dopraw do smaku.
  3. Dodaj koncentrat oraz gorący bulion. Gotuj, aż zupa przejdzie smakiem.
  4. Na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zupa forszmak z kurczakiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu