Składniki

  • Brokuły

    150g


  • Cebula

    50g


  • Fasola konserwowa czerwona

    70g


  • Imbir - korzeń

    15g


  • Kmin rzymski mielony

    1g


  • Kolendra nasiona mielone

    1g


  • Kurkuma

    2g


  • Miso

    15g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Płatki drożdżowe nieaktywne

    20g


  • Ryż brązowy długoziarnisty

    70g


  • Woda

    100g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    598


  • Węglowodany (g):

    93.33


  • Białko (g):

    22.1


  • Tłuszcz (g):

    15.81

Żółty ryż z fasolą i brokułami

60 min

Sposób przygotowania:

  1. Ryż gotuj do miękkości
  2. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz imbir.
  3. Dodaj pastę miso, droższe, kurkumę, kolendrę, ryż brokuły, przyprawy oraz wodę. Duś pod przykryciem.
  4. Gdy warzywa będą miękkie na sam koniec dodaj fasolę. Całość wymieszaj.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Żółty ryż z fasolą i brokułami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu