Składniki

  • Czosnek w proszku

    1g


  • Kalafior

    220g


  • Natka pietruszki

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    35g


  • Ser gouda

    40g


  • Woda

    150g


  • Śmietana 30%

    40g


  • Żeberka cielęce

    250g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    1034


  • Węglowodany (g):

    14.05


  • Białko (g):

    62.47


  • Tłuszcz (g):

    81.13

Żeberka cielęce z kalafiorem

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Kalafiora potnij na kawałki.
  2. Na patelni podsmaż kalafiora z dodatkiem oliwy. Posyp solą, pieprzem oraz odrobiną czosnku.
  3. Dodaj wodę i duś pod przykryciem, na małym ogniu do miękkości. Od czasu do czasu przemieszaj. Poczekaj, aż nadmiar wody odparuje.
  4. Gdy kalafior będzie miękki dodaj śmietanę oraz ser pokrojony w kostkę. Całość mieszaj do momentu, aż ser się rozpuści.
  5. W międzyczasie nagrzej patelnię grillową. Żeberka natrzyj solą i polej odrobiną oliwy.
  6. Smaż na każdej ze stron około 2-3 minuty.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Żeberka cielęce z kalafiorem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu