Składniki

  • Białko jaja kurzego

    35g


  • Borówka amerykańska

    50g


  • Erytrol/Erytrytol

    20g


  • Jabłko

    100g


  • Płatki żytnie

    25g


  • Serek wiejski twarogowy ziarnisty

    200g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    375


  • Węglowodany (g):

    43.57


  • Białko (g):

    28.74


  • Tłuszcz (g):

    9.39

Zapiekany serek wiejski na słodko

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 180 stopni
  2. Owoce umyj, jabłko pozbaw gniazda nasiennego i pokrój.
  3. Białko ubij na sztywną pianę.
  4. Serek wiejski odsącz z zalewy.
  5. Wymieszaj serek, ubite białko, płatki i erytrytol.
  6. Masę serową przełóż do naczynia żaroodpornego, piecz około 25 minut.
  7. Podawaj z pokrojonymi owocami.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zapiekany serek wiejski na słodko
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu