Składniki

  • Bataty

    200g


  • Bazylia suszona

    1g


  • Cebula

    120g


  • Czosnek

    1g


  • Fasola konserwowa czarna

    170g


  • Kalafior

    200g


  • Kurkuma

    1g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    200g


  • Papryka słodka w proszku

    1g


  • Pieczarki

    230g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Płatki drożdżowe nieaktywne

    10g


  • Tymianek suszony

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    665


  • Węglowodany (g):

    115.6


  • Białko (g):

    31.17


  • Tłuszcz (g):

    13.57

Zapiekanka batatowa z patelni

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Batata obierz i pokrój w kostkę. Kalafiora potnij w małe kawałki. Warzywa rozłóż na blaszce.
  2. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz warzywa do momentu, aż będą miękkie.
  3. Na patelnię wlej oliwę. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki oraz paprykę. Dodaj przyprawy i drożdże. Całość samaż do miękkości. Następnie dodaj fasolę. Wszystko wymieszaj.
  4. Na koniec dodaj upieczone warzywa. Ponownie dopraw do smaku i wymieszaj.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zapiekanka batatowa z patelni
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu