Składniki

  • Boczek wędzony

    150g


  • Brukselka

    100g


  • Czosnek

    3g


  • Natka pietruszki

    10g


  • Olej rzepakowy

    15g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    626


  • Węglowodany (g):

    13.87


  • Białko (g):

    32.24


  • Tłuszcz (g):

    52.86

Zapiekana z brukselką

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Brukselkę przekrój na połówki.
  2. Boczek pokrój w drobną kostkę i razem z brukselką włóż do żaroodpornego naczynia.
  3. Wymieszaj z posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Dodaj olej i zapiekaj 30 minut w temperaturze 200°C.
  4. Podawaj posypane natką.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Zapiekana z brukselką
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu