Składniki

  • Bulion warzywny - kostka

    5g


  • Cebula

    50g


  • Masło

    10g


  • Ogórek zielony

    120g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Wątróbka z kurczaka

    150g


  • Ziemniaki

    300g


  • Śmietana 18%

    40g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    651


  • Węglowodany (g):

    65.81


  • Białko (g):

    34.28


  • Tłuszcz (g):

    28.68

Wątróbka w sosie własnym z ziemniakami i mizerią

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obierz i zeszklij na oliwie. Dodaj umytą wątróbkę oraz przyprawy. Duś pod przykryciem przez jakiś czas.
  2. Dodaj bulion i gotuj aż wątróbka zmięknie.
  3. W międzyczasie obierz i ugotuj ziemniaki.
  4. Ogórka obierz i dopraw do smaku. Dodaj śmietanę i wymieszaj.
  5. Gdy wątróbka zmięknie, możesz zagęścić sos odrobią mąki ziemniaczanej.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Wątróbka w sosie własnym z ziemniakami i mizerią
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu