Składniki

  • Białko jaja kurzego

    35g


  • Masło

    10g


  • Mąka pszenna

    30g


  • Ogórek zielony

    70g


  • Papryka słodka czerwona

    70g


  • Pomidor czerwony

    70g


  • Ser twarogowy półtłusty

    250g


  • Sól

    1g


  • Żółtko kurze

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    592


  • Węglowodany (g):

    42.86


  • Białko (g):

    51.94


  • Tłuszcz (g):

    24.2

Twarogowe kluski a la śląskie

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Ser zblenduj na jednolitą masę, przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mięsa.
  2. Dodaj żółtko, sól do smaku oraz mąkę. Całość wymieszaj, aż powstanie zwarta, gęsta konsystencja.
  3. Białko ubij na sztywno i dodaj do masy zerowej. Wymieszaj delikatnie za pomocą szpatułki.
  4. Z gotowej masy serowej ulep kuleczki. Jeśli chcesz zrób na środku dziurkę.
  5. Warzywa umyj i pokrój w kostkę. Całość wymieszaj i dopraw do smaku.
  6. Gotowe kluseczki wrzuć do lekko gotującej się wody. Gotuj minutę od momentu wypłynięcia.
  7. Gotowe kluseczki polej rozpuszczonym masłem.
  8. Podawaj z sałatką warzywną.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Twarogowe kluski a la śląskie
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu