Składniki

  • Erytrol/Erytrytol

    30g


  • Jabłko

    170g


  • Jajko kurze

    56g


  • Jogurt naturalny 3%

    30g


  • Płatki migdałowe

    40g


  • Ser twarogowy półtłusty

    150g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    607


  • Węglowodany (g):

    33.38


  • Białko (g):

    42.52


  • Tłuszcz (g):

    33.79

Twarogowa zapiekanka z jabłkiem

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Jabłko obierz, umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Twaróg przy użyciu miksera wymieszaj z jajkiem, erytrytolem i jogurtem.
  3. Do masy twarogowej dodaj starte na tarce jabłka.
  4. Piecz w małej foremce, wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Masę przełóż do foremki, posyp migdałami.
  6. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Twarogowa zapiekanka z jabłkiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu