Składniki


  • Cukinia

    150g


  • Czosnek w proszku

    1g


  • Cząber mielony

    1g


  • Kasza jęczmienna wiejska

    50g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Papryka w proszku wędzona słodka

    1g


  • Pomidorki koktajlowe

    100g


  • Por

    50g


  • Sól

    1g


  • Udo z kurczaka bez skóry i kości

    270g


  • Woda

    40g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    706


  • Węglowodany (g):

    50.75


  • Białko (g):

    59.25


  • Tłuszcz (g):

    30.21

Trybowane udka z kurczaka z kaszą jęczmienną, cukinią, pomidorkami i porem

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj kaszę jęczmienną zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Oprósz udka przyprawami, następnie smaż je na rozgrzanej oliwie po kilka minut z każdej strony, aż do uzyskania złocistego koloru.
  3. Usmażone udka przełóż na talerz.
  4. Na tą samą patelnię wrzuć cukinię, pora. Podlej wszystko wodą, duś około 5 minut aby cukinia nadal była chrupiąca. Dopraw przyprawami.
  5. Pod sam koniec duszenia warzyw dołóż pomidorki koktajlowe.
  6. Podaj na talerzu całość.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Trybowane udka z kurczaka z kaszą jęczmienną, cukinią, pomidorkami i porem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu