Składniki


  • Kalafior

    150g


  • Kasza gryczana prażona

    55g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Oliwki

    10g


  • Papryka w proszku wędzona słodka

    1g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pomidorki koktajlowe

    50g


  • Sól

    2g


  • Udo z kurczaka bez skóry i kości

    170g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    603


  • Węglowodany (g):

    51.52


  • Białko (g):

    42.47


  • Tłuszcz (g):

    27.84

Trybowane udka z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Gotuj kalafiora w osolonym wrzątku około 7 minut, by był trochę twardy, ale nie rozgotowany. Po ugotowaniu dopraw go pieprzem.
  3. Oprósz udka z kurczaka solą, pieprzem i papryką. Smaż na rozgrzanej oliwie po kilka minut z każdej strony.
  4. Wyłóż na talerz kaszę gryczaną, mięso i kalafiora, dodaj pomidorki koktajlowe i oliwki.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Trybowane udka z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu