Składniki


  • Buraki gotowane

    100g


  • Curry w proszku

    1g


  • Fasola szparagowa zielona

    180g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Papryka w proszku wędzona ostra

    1g


  • Pestki dyni

    15g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pomidorki koktajlowe

    100g


  • Ser kozi twardy

    60g


  • Sól

    1g


  • Udo z kurczaka bez skóry i kości

    220g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    783


  • Węglowodany (g):

    30.88


  • Białko (g):

    63.8


  • Tłuszcz (g):

    45.76

Trybowane udka z kurczaka z fasolką szparagową, burakami, pomidorkami i serem kozim

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Udka z kurczaka oprósz przyprawami.
  2. Smaż mięso na rozgrzanej oliwie po kilka minut z każdej strony, aż do zrumienienia.
  3. Fasolkę szparagową, po odcięciu końcówek, gotuj w osolonej wodzie aż do miękkości.
  4. Buraki pokrój w kostkę, pomidorki koktajlowe w ćwiartki, ser na mniejsze kawałki. Dodaj ugotowaną fasolkę szparagową. Zmieszaj całość oraz dodaj pestki dyni, dopraw według smaku.
  5. Podawaj sałatkę z mięsem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Trybowane udka z kurczaka z fasolką szparagową, burakami, pomidorkami i serem kozim
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu