Składniki

  • Bułka tarta

    10g


  • Cebula

    30g


  • Cytryna

    1g


  • Czosnek

    3g


  • Erytrol/Erytrytol

    5g


  • Jajko kurze

    56g


  • Jogurt naturalny 3%

    60g


  • Jogurt typu greckiego

    40g


  • Kasza jęczmienna pęczak

    30g


  • Koperek świeży

    10g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    150g


  • Rzodkiewka

    30g


  • Sałata masłowa

    80g


  • Sól

    1g


  • Śmietana 12%

    40g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    703


  • Węglowodany (g):

    43.02


  • Białko (g):

    60.17


  • Tłuszcz (g):

    32.56

Smażone klopsiki z kurczaka w sosie koperkowym z kaszą pęczak i sałatą z jogurtem

45 min

Sposób przygotowania:

Pulpeciki:

  1. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na oliwie, czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj na patelnię. Smaż około minuty.
  2. Mięso zmiel.
  3. Zmielone mięso przełóż do miski i wymieszaj z zeszkloną cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami.
  4. Uformuj z mięsa małe kuleczki. 1.Usmaż na tej samej patelni co cebula.
  5. Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

Sos koperkowy:

  1. Koperek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.
  2. Śmietanę wymieszaj z jogurtem greckim, dodaj koperek i czosnek.
  3. Dopraw solą i pieprzem.

Sałata z jogurtem:

  1. Sałatę umyj, porwij na mniejsze kawałki.
  2. Rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki.
  3. Jogurt naturalny wymieszaj z sokiem z cytryny i erytrolem.
  4. Sałatę połącz z sosem i wymieszaj.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Smażone klopsiki z kurczaka w sosie koperkowym z kaszą pęczak i sałatą z jogurtem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu