Składniki

  • Cebula

    20g


  • Cytryna

    5g


  • Gruszka

    30g


  • Miód

    2g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Orzechy włoskie

    25g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pomidorki koktajlowe

    50g


  • Roszpunka warzywna

    40g


  • Szynka szwarcwaldzka

    50g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    409


  • Węglowodany (g):

    14.53


  • Białko (g):

    20.81


  • Tłuszcz (g):

    32.1

Sałatka z szynką szwarcwaldzką

15 min

Sposób przygotowania:

  1. Roszpunkę umyj, przełóż do większej miski.
  2. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, cebulę pokrój w piórka, gruszkę obierz i pokrój w cienkie paski, dodaj do rukoli.
  3. Szynkę porwij na mniejsze kawałki, dodaj do warzyw. 1.Całość posyp orzechami.
  4. Przygotuj sos: Wymieszaj wszystkie składniki w małym słoiczku, miód, sok z cytryny, oliwę, przyprawy, potrząśnij, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  5. Gotową sałatkę polej sosem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Sałatka z szynką szwarcwaldzką
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2022 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu