Składniki

  • Cebula

    30g


  • Cytryna

    5g


  • Jajko kurze

    56g


  • Koperek świeży

    5g


  • Ogórek zielony

    30g


  • Oliwa, olej z oliwek

    15g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Roszponka warzywna

    25g


  • Rzodkiewka

    30g


  • Sałata masłowa

    40g


  • Ser mozzarella - kulka

    50g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    391


  • Węglowodany (g):

    10.11


  • Białko (g):

    22.88


  • Tłuszcz (g):

    29.26

Sałatka z mozzarellą i jajkiem

25 min

Sposób przygotowania:

  1. Jajko ugotuj na twardo.
  2. Sałatę i roszpunkę umyj, porwij na mniejsze kawałki.
  3. Ogórka obierz, pokrój w kostkę, rzodkiewki w plasterki, dodaj do sałaty.
  4. Koperek posiekaj, szalotkę pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z oliwą, sokiem z cytryny i przyprawami.
  5. Warzywa wymieszaj z sosem.
  6. Ugotowane jajko pokrój w ćwiartki, ser w kostkę, układaj na warzywach dokładnie wymieszanych z sosem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Sałatka z mozzarellą i jajkiem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu