Wczytuję...

Sałatka z kaszą jaglaną i dorszem

Sałatka z kaszą jaglaną i dorszem

35 min
Sposób przygotowania:
  1. Kaszę opłucz, ugotuj z dodatkiem soli i bazylii.
  2. Rybę oczyść, skrop sokiem z cytryny, dopraw łyżeczką miodu, solą i pieprzem. Skrop oliwą i usmaż na suchej patelni po 3 minuty z każdej strony.
  3. Rzodkiewki, awokado i paprykę pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj.
  4. Zrób sos z oliwy, miodu, musztardy i soku z cytryny. Dopraw do smaku.
  5. Do miski włóż kaszę, na wierzchu ułóż warzywa, rybę rozdzieloną palcami na kawałki, polej wszystko sosem i posyp szczypiorkiem.

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się

Składniki

  • Awokado 40 g
  • Bazylia suszona 1 g
  • Cytryna 1 g
  • Kasza jaglana 40 g
  • Miód 10 g
  • Oliwa, olej z oliwek 15 g
  • Papryka słodka czerwona 30 g
  • Pieprz czarny 1 g
  • Rukola 20 g
  • Ryba dorsz atlantycki - surowa 100 g
  • Rzodkiewka 60 g
  • Szczypiorek 5 g
  • Sól 1 g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal): 489
  • Węglowodany (g): 46.8
  • Białko (g): 24.78
  • Tłuszcz (g): 23.62