Składniki

  • Awokado

    40g


  • Bazylia suszona

    1g


  • Cytryna

    1g


  • Kasza jaglana

    40g


  • Miód

    10g


  • Oliwa, olej z oliwek

    15g


  • Papryka słodka czerwona

    30g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Rukola

    20g


  • Ryba dorsz atlantycki - surowa

    100g


  • Rzodkiewka

    60g


  • Szczypiorek

    5g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    489


  • Węglowodany (g):

    46.8


  • Białko (g):

    24.78


  • Tłuszcz (g):

    23.62

Sałatka z kaszą jaglaną i dorszem

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę opłucz, ugotuj z dodatkiem soli i bazylii.
  2. Rybę oczyść, skrop sokiem z cytryny, dopraw łyżeczką miodu, solą i pieprzem. Skrop oliwą i usmaż na suchej patelni po 3 minuty z każdej strony.
  3. Rzodkiewki, awokado i paprykę pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj.
  4. Zrób sos z oliwy, miodu, musztardy i soku z cytryny. Dopraw do smaku.
  5. Do miski włóż kaszę, na wierzchu ułóż warzywa, rybę rozdzieloną palcami na kawałki, polej wszystko sosem i posyp szczypiorkiem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Sałatka z kaszą jaglaną i dorszem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu