Składniki

  • Cebula

    30g


  • Cytryna

    2g


  • Czosnek

    2g


  • Erytrol/Erytrytol

    5g


  • Kalafior

    150g


  • Marchewka

    50g


  • Natka pietruszki

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    15g


  • Papryka ostra suszona

    1g


  • Papryka słodka w proszku

    1g


  • Pasta sezamowa - Tahini

    6g


  • Pestki dyni

    10g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Soczewica konserwowa

    100g


  • Sól

    1g


  • Woda

    5g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    385


  • Węglowodany (g):

    36.59


  • Białko (g):

    14.1


  • Tłuszcz (g):

    20.98

Sałatka z kalafiorem

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 200 stopni.
  2. Kalafiora umyj, podziel na różyczki.
  3. Marchewkę obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  4. Warzywa przełóż do miski i wymieszaj z przyprawami i oliwą.
  5. Warzywa przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez 25 minuty.
  6. Natkę z pietruszki posiekaj, cebulę pokrój w piórka lub kostkę, soczewicę odsącz.
  7. Przygotuj sos: do miseczki przełóż tahini, przeciśnięty przez praskę czosnek, erytrytol, wodę, sól, całość dokładnie wymieszaj.
  8. Upieczone przestudzone warzywa wymieszaj z soczewicą, natką i cebulą, polej gotowym sosem.
  9. Gotową sałatkę posyp pestkami dyni.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Sałatka z kalafiorem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu