Składniki

  • Cebula

    20g


  • Ciecierzyca konserwowa

    100g


  • Cytryna

    1g


  • Kmin rzymski mielony

    1g


  • Natka pietruszki

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    15g


  • Pestki dyni

    10g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pomidorki koktajlowe

    100g


  • Ser feta

    50g


  • Szpinak

    50g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    476


  • Węglowodany (g):

    32.62


  • Białko (g):

    18.24


  • Tłuszcz (g):

    31.36

Sałatka z ciecierzycą i fetą

10 min

Sposób przygotowania:

  1. Ciecierzycę odsącz z zalewy.
  2. Szpinak umyj, osusz.
  3. Pomidorki przekrój na pół, cebulę pokrój w piórka, natkę pietruszki posiekaj.
  4. Wszystkie warzywa przełóż do miski.
  5. Skrop sokiem z cytryny i oliwą, dopraw pieprzem i kminem, dokładnie wymieszaj, dodaj odsączoną ciecierzycę.
  6. Fetę pokrusz lub pokrój w kostkę.
  7. Sałatkę udekoruj pestkami dyni i fetą.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Sałatka z ciecierzycą i fetą
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu