Składniki

  • Cebula

    90g


  • Oliwa, olej z oliwek

    20g


  • Papier ryżowy

    50g


  • Papryka słodka czerwona

    100g


  • Pieczarki

    180g


  • Płatki drożdżowe nieaktywne

    20g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    495


  • Węglowodany (g):

    59.95


  • Białko (g):

    16.39


  • Tłuszcz (g):

    22.45

Sajgonki z pieczarkami cebulą i papryką

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę oraz czosnek podsmaż na patelni na połowie podanej oliwy.
  2. Następnie dodaj starte pieczarki, oraz pokrojoną na drobno paprykę. Dopraw do smaku. Smaż do momentu, aż wszystko zmięknie.
  3. Gotowy farsz przełóż do miseczki dodaj płatki drożdżowe, wymieszaj i podziel na tyle części ile jest w papieru ryżowego.
  4. Papier ryżowy namocz zgodnie z instrukcją.
  5. Gotowy farsz połóż na placka ryżowego i zwiń tak jak krokieta.
  6. Gotowe sajgonki smaż na pozostałej ilości oliwy z każdej strony, do zarumienienia.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Sajgonki z pieczarkami cebulą i papryką
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu