Składniki

  • Ciecierzyca konserwowa

    40g


  • Kapusta pekińska

    80g


  • Komosa ryżowa - Quinoa

    30g


  • Kukurydza konserwowa

    40g


  • Marchewka

    50g


  • Oliwa, olej z oliwek

    15g


  • Papier ryżowy

    40g


  • Papryka słodka czerwona

    50g


  • Seler korzeniowy

    50g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    516


  • Węglowodany (g):

    74.96


  • Białko (g):

    12.87


  • Tłuszcz (g):

    19.28

Sajgonki wegańskie

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie gdy komosa będzie się gotować poszatkuj kapustę pekińską. Na tarce zetrzyj seler oraz marchewkę. Papryką pokrój w drobne paseczki. Kukurydzę oraz ciecierzycę odcedź z puszki.
  3. Wszystkie warzywa smaż na patelni z połową oliwy do momentu aż przejdą smakiem.
  4. Do gotowych warzyw dodaj ugotowaną komosę. Całość wymieszaj i dopraw do smaku.
  5. Papier ryżowy namocz zgodnie z instrukcją. Gotowy farsz połóż na placka ryżowego i zwiń tak jak krokieta.
  6. Gotowe sajgonki smaż na pozostałej ilości oliwy z każdej strony, do zarumienienia.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Sajgonki wegańskie
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu