Wczytuję...

Sajgonki wegańskie

Sajgonki wegańskie

40 min
Sposób przygotowania:
  1. Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie gdy komosa będzie się gotować poszatkuj kapustę pekińską. Na tarce zetrzyj seler oraz marchewkę. Papryką pokrój w drobne paseczki. Kukurydzę oraz ciecierzycę odcedź z puszki.
  3. Wszystkie warzywa smaż na patelni z połową oliwy do momentu aż przejdą smakiem.
  4. Do gotowych warzyw dodaj ugotowaną komosę. Całość wymieszaj i dopraw do smaku.
  5. Papier ryżowy namocz zgodnie z instrukcją. Gotowy farsz połóż na placka ryżowego i zwiń tak jak krokieta.
  6. Gotowe sajgonki smaż na pozostałej ilości oliwy z każdej strony, do zarumienienia.

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się

Składniki

  • Ciecierzyca konserwowa 40 g
  • Kapusta pekińska 80 g
  • Komosa ryżowa - Quinoa 30 g
  • Kukurydza konserwowa 40 g
  • Marchewka 50 g
  • Oliwa, olej z oliwek 15 g
  • Papier ryżowy 40 g
  • Papryka słodka czerwona 50 g
  • Seler korzeniowy 50 g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal): 516
  • Węglowodany (g): 74.96
  • Białko (g): 12.87
  • Tłuszcz (g): 19.28