Składniki

  • Awokado

    100g


  • Fasola szparagowa żółta

    40g


  • Oliwa, olej z oliwek

    30g


  • Pieczarki

    40g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pomidor czerwony

    40g


  • Ryba dorsz atlantycki - surowa

    130g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    563


  • Węglowodany (g):

    14.88


  • Białko (g):

    27.57


  • Tłuszcz (g):

    45.83

Ryba po portugalsku z warzywami

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść, posól i popierz.
  2. Pomidora obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, obierz i pokrój w plasterki.
  3. W żaroodpornym naczyniu ułóż połowę warzyw i rybę.
  4. Na wierzchu ułóż pozostałe warzywa, polej oliwą i piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C
  5. Podaj z pokrojonym w paski awokado.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Ryba po portugalsku z warzywami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu