Składniki

  • Bakłażan

    100g


  • Bazylia suszona

    1g


  • Cebula

    50g


  • Ciecierzyca konserwowa

    60g


  • Cukinia

    50g


  • Czosnek w proszku

    1g


  • Kasza jaglana

    50g


  • Majeranek suszony

    1g


  • Olej rzepakowy

    5g


  • Papryka słodka czerwona

    80g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pomidor czerwony

    100g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    413


  • Węglowodany (g):

    70.67


  • Białko (g):

    13.72


  • Tłuszcz (g):

    10.01

Ratatouille z kaszą jaglaną

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją.
  2. Na oleju podsmaż pokrojoną cebulę, paprykę, cukinię i bakłażana.
  3. Następnie dodaj obrane ze skórki pomidory i duś pod przykryciem z dodatkiem niewielkiej ilości wody.
  4. Dopraw bazylią, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem.
  5. Pod koniec dodaj ciecierzycę.
  6. Ugotowaną kaszę wymieszaj z pozostałymi składnikami i wyłóż na talerz.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Ratatouille z kaszą jaglaną
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu