Składniki

  • Czarny makaron

    100g


  • Masło

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Przegrzebki

    100g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    539


  • Węglowodany (g):

    73.38


  • Białko (g):

    25.1


  • Tłuszcz (g):

    16.05

Przegrzebki z czarnym makaronem, czosnkiem i pietruszką

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Przegrzebki opłucz i dopraw do smaku.
  2. W międzyczasie wstaw wodę i ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę oraz masło. Dodaj pokrojony w plasterki ząbek czosnku oraz pietruszkę. Smaż przez chwilę. Następnie dodaj przegrzebki.
  4. Smaż po 2 minuty z każdej stron. Ugotowany makaron wrzuć do przegrzebek i porządnie wymieszaj.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Przegrzebki z czarnym makaronem, czosnkiem i pietruszką
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu