Składniki

  • Jajko kurze

    112g


  • Oregano suszone

    1g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Przecier pomidorowy

    25g


  • Salami

    25g


  • Ser mozzarella - ser żółty

    50g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    408


  • Węglowodany (g):

    6.19


  • Białko (g):

    31.15


  • Tłuszcz (g):

    28.35

Pizza z salami na jajecznym spodzie

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem.
  2. Jajka roztrzep z połową startej mozzarelli, dodaj sól, pieprz i oregano.
  3. Na blachę rozlej masę i piecz do momentu, aż się zarumieni.
  4. Gdy jajko się upiecze posmaruj je odrobiną przecieru pomidorowego, połóż plasterki salami oraz pozostałą mozzarellę.
  5. Przypiecz ponownie w piekarniku do momentu aż góra będzie chrupiąca.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Pizza z salami na jajecznym spodzie
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu