Składniki

  • Bazylia suszona

    1g


  • Czosnek w proszku

    1g


  • Jogurt naturalny 3%

    50g


  • Kapusta pekińska

    40g


  • Kukurydza konserwowa

    15g


  • Ogórek konserwowy

    30g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    100g


  • Pita

    70g


  • Pomidor czerwony

    30g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    490


  • Węglowodany (g):

    48.21


  • Białko (g):

    37.7


  • Tłuszcz (g):

    16.43

Pita pszenna z kurczakiem i warzywami

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka potnij w kostkę, dopraw do smaku i usmaż na oliwie.
  2. W międzyczasie w miseczce wymieszaj jogurt z czosnkiem i bazylią.
  3. Pitę podgrzej, po czym przetnij ale do połowy.
  4. Gotowym sosem posmaruj wnętrze chlebka.
  5. Następnie kolejno włóż kapustę, kurczaka, ogórka, pomidora i kukurydzą.
  6. Kebaba polej pozostałą ilością sosu.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Pita pszenna z kurczakiem i warzywami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu