Składniki

  • Masło

    40g


  • Natka pietruszki

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieczarki

    200g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    150g


  • Sól

    1g


  • Woda

    250g


  • Śmietana 36%

    100g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    986


  • Węglowodany (g):

    10.63


  • Białko (g):

    50.92


  • Tłuszcz (g):

    84.52

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo - pieczarkowym

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka potnij na paseczki, dopraw solą i pieprzem.
  2. Na patelnię wlej oliwę i smaż kurczaka do zarumienienia.
  3. W międzyczasie pokrój pieczarki w kostkę lub plastry i podsmaż na maśle z dodatkiem ulubionych przypraw.
  4. Dodaj wodę i duś przez chwilę.
  5. Następnie rozstrzęp śmietanę z dodatkiem powstałego sosu, aby się nie zważyła, po czym wlej z powrotem do pieczarek.
  6. Dodaj pociętą pietruszkę i przyprawy.
  7. Podsmażonego kurczaka dodaj do sosu i wymieszaj.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo - pieczarkowym
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu