Składniki

  • Czosnek

    2g


  • Kalafior

    220g


  • Oliwa, olej z oliwek

    20g


  • Orzechy nerkowca

    40g


  • Papryka ostra suszona

    1g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    150g


  • Sól

    1g


  • Tymianek suszony

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    680


  • Węglowodany (g):

    25.65


  • Białko (g):

    54


  • Tłuszcz (g):

    43.69

Pieczony orzechowy kalafior z tymiankową piersią z kurczaka

45 min

Sposób przygotowania:

<strong>Orzechowy kalafior: <strong>

  1. Piekarnik nagrzej do 200 stopni.
  2. Kalafior umyj, podziel na różyczki.
  3. Kalafior przełóż do miski, wymieszaj dokładnie z połową oliwy, papryką i solą.
  4. Przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, piecz około 25 minut.
  5. Orzechy nerkowca upraż na patelni, posiekaj i posyp nimi kalafior.
  6. Orzechy posiekaj, posyp nimi kalafior. <br> <strong>Tymiankowa pierś z kurczaka:</strong>

  7. Mięso umyj, oczyść, pokrój na kawałki i wrzuć do miseczki
  8. Czosnek przeciśnij przez praskę, przełóż do miseczki, wymieszaj z pozostałą oliwą i przyprawami.
  9. Mięso smaż na patelni do zarumienienia.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Pieczony orzechowy kalafior z tymiankową piersią z kurczaka
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu