Składniki

  • Bułka tarta

    20g


  • Cebula

    60g


  • Cytryna

    1g


  • Czosnek

    3g


  • Erytrol/Erytrytol

    10g


  • Jajko kurze

    56g


  • Jogurt naturalny 3%

    50g


  • Kapusta biała

    160g


  • Majonez

    15g


  • Marchewka

    45g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka ostra suszona

    1g


  • Papryka słodka w proszku

    1g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    150g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    692


  • Węglowodany (g):

    39.39


  • Białko (g):

    57.33


  • Tłuszcz (g):

    35.16

Pieczone burgery z kurczaka z colesławem

45 min

Sposób przygotowania:

Burgery:

  1. Połowę cebuli posiekaj w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę, zeszklij na oliwie.
  2. Mięso zmiel wymieszaj z jajkiem, przyprawami, oraz przestudzoną zeszkloną cebulą i czosnkiem, całość dokładnie wymieszaj.
  3. Ręce zwilż wodą i uformuj burgery.
  4. Burgery smaż na patelni po cebuli, aż do zarumienienia.

Colesław:

  1. Kapustę poszatkuj, dopraw solą i ugnieć ręką. Odstaw by zmiękła.
  2. Marchewkę i cebulę obierz, zetrzyj na tarce.
  3. Przygotuj sos: wymieszaj majonez z jogurtem, sokiem z cytryny i erytrytolem.
  4. Odsącz kapustę.
  5. Wszystkie warzywa przełóż do miski, polej sosem, wymieszaj.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Pieczone burgery z kurczaka z colesławem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu