Składniki

  • Jajko kurze

    112g


  • Masło

    10g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pomidorki koktajlowe

    100g


  • Ser twarogowy półtłusty

    100g


  • Szczypiorek

    8g


  • Szynka z piersi kurczaka

    30g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    398


  • Węglowodany (g):

    8.5


  • Białko (g):

    37.52


  • Tłuszcz (g):

    23.75

Omlet twarogowy

20 min

Sposób przygotowania:

  1. Twaróg przełóż do miski, dokładnie rozgnieć widelcem.
  2. Szczypiorek posiekaj, szynkę pokrój w kostkę, dodaj do twarogu, wymieszaj i dopraw.
  3. Wbij jajka do twarogu, delikatnie mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.
  4. Omlet smaż na maśle, zmniejsz ogień, przez około 2 minuty smaż omlet bez przykrycia, na kolejne 3 minuty przykryj patelnię pokrywką.
  5. Omlet przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze około 2-3 minut.
  6. Podawaj z pomidorami.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Omlet twarogowy
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu