Składniki

  • Cynamon

    1g


  • Erytrol/Erytrytol

    15g


  • Jabłko

    100g


  • Jajko kurze

    56g


  • Mleko migdałowe

    50g


  • Mąka ryżowa biała

    40g


  • Olej rzepakowy

    10g


  • Płatki migdałowe

    10g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    439


  • Węglowodany (g):

    48.33


  • Białko (g):

    12.41


  • Tłuszcz (g):

    21.86

Omlet szarlotkowy

15 min

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj mleko, jajko, mąkę, erytrytol i cynamon
  2. Do powstałej masy delikatnie wmieszaj płatki migdałów.
  3. Jabłko obierz, pokrój w cienkie (niemal przezroczyste) plasterki.
  4. Smaż na patelni, po około minucie dodaj plasterki jabłka.
  5. Smaż po 4 minuty z każdej ze stron.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Omlet szarlotkowy
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu