Składniki

  • Jajko kurze

    112g


  • Kolendra suszona

    5g


  • Mleko krowie 2%

    50g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Oregano suszone

    1g


  • Papryka słodka czerwona

    120g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pomidorki koktajlowe

    100g


  • Ser gouda

    30g


  • Szalotka

    30g


  • Szynka z piersi kurczaka

    30g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    498


  • Węglowodany (g):

    22.98


  • Białko (g):

    33.43


  • Tłuszcz (g):

    31.48

Omlet meksykański

20 min

Sposób przygotowania:

  1. Jajka wymieszaj z mlekiem, solą i pieprzem, następnie roztrzep widelcem.
  2. Cebulę posiekaj w kostkę, zeszklij na oliwie.
  3. Paprykę pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w drobną kostkę, dodaj do cebuli, smaż około 5 minut.
  4. Wędlinę pokrój w kostkę, dodaj do warzyw, chwilę przesmażaj.
  5. Warzywa zalej wcześniej przygotowaną masą jajeczną, dodaj starty ser, oregano i kolendrę.
  6. Smaż do momentu, aż omlet się zetnie.
  7. Gotowy omlet podawaj z pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Omlet meksykański
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu