Składniki

  • Cebula

    30g


  • Jajko kurze

    112g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    80g


  • Pieczarki

    80g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Ser mozzarella - kulka

    50g


  • Szczypiorek

    5g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    443


  • Węglowodany (g):

    13.45


  • Białko (g):

    31.68


  • Tłuszcz (g):

    29.81

Muffiny jajeczne z serem

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj formę na muffinki, piekarnik nagrzej do 180 stopni.
  2. Cebulę, paprykę i pieczarki pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oliwie.
  3. Usmażone warzywa, posiekany szczypiorek i rozdrobnioną mozzarellę przełóż do foremek.
  4. Jajka roztrzep z dodatkiem soli i pieprzu.
  5. Wlej masę jajeczną do foremek.
  6. Piecz do momentu ścięcia się jajek.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Muffiny jajeczne z serem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2023 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu