Składniki

  • Cebula

    30g


  • Czosnek

    2g


  • Fasola szparagowa zielona

    100g


  • Makaron ryżowy

    100g


  • Nasiona sezamu

    5g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryczka chili czerwona

    1g


  • Sól

    1g


  • Tuńczyk w oleju z puszki

    100g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    720


  • Węglowodany (g):

    101.29


  • Białko (g):

    31.79


  • Tłuszcz (g):

    22.55

Makaron ryżowy z tuńczykiem i fasolką szparagową

35 min

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
  2. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie.
  3. Cebulkę posiekaj w kostkę, zeszklij na oliwie.
  4. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj na patelnię i smaż przez około minutę.
  5. Odcedzoną fasolkę szparagową i tuńczyka dodaj na patelnię, smaż 2 minuty.
  6. Wymieszaj zawartość patelni z ugotowanym makaronem.
  7. Gotowe danie posyp sezamem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Makaron ryżowy z tuńczykiem i fasolką szparagową
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu