Składniki

  • Awokado

    40g


  • Cytryna

    5g


  • Imbir mielony

    1g


  • Jarmuż

    15g


  • Nasiona sezamu

    20g


  • Olej rzepakowy

    15g


  • Papryka słodka zielona

    20g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Ryba łosoś hodowlany - surowa

    150g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    640


  • Węglowodany (g):

    11.51


  • Białko (g):

    35.83


  • Tłuszcz (g):

    51.28

Łosoś w sezamowej panierce z jarmużem

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść, dopraw solą i imbirem i obtocz w sezamie. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
  2. Jarmuż wypłucz na sitku wrzącą wodą. Następnie porwij na mniejsze kawałki i włóż do miski.
  3. Paprykę i awokado pokrój w paski i dodaj do jarmużu.
  4. Z oliwy i soku z cytryny zrób sos i dopraw go do smaku. Polej nim sałatkę.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Łosoś w sezamowej panierce z jarmużem
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu