Składniki

  • Bazylia suszona

    1g


  • Cukinia

    100g


  • Czosnek

    5g


  • Migdały całe

    20g


  • Oliwa, olej z oliwek

    30g


  • Oregano suszone

    1g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Przecier pomidorowy

    20g


  • Pręga - goleń wołowa

    100g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze

  • Energia (kcal):

    548


  • Węglowodany (g):

    12.68


  • Białko (g):

    28.17


  • Tłuszcz (g):

    44.34

Lasagne z cukinii i wołowiny

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plasterki.
  2. Mięso podsmaż na oliwie z posiekanym czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Wymieszaj z przecierem pomidorowym i ziołami.
  4. W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwę cukinii, nałóż na nią połowę mięsa i powtórz proces.
  5. Na wierzchu posyp migdałami.
  6. Piecz 30 minut w temperaturze 200°C.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Lasagne z cukinii i wołowiny
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2024 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu